Розвиток геморою

Розвиток геморою – це поступовий процес, який на початкових етапах непомітний для людини. Виняток становить геморой, який з’являється у жінок після пологів, хоча, як правило, і йому передують приховані симптоми.

Симптоми геморою

На початкових етапах розвитку геморою можуть з’явитися симптоми свербежу та відчуття тяжкості в області анального отвору. При відвідуванні туалетної кімнати і дефекації може бути біль, часто відзначається схильність до закрепів. А після тривалого сидіння – відчуття незручності і дискомфорту в промежині.

Слід зазначити, що ці неприємні симптоми посилюються після вживання гострих страв, алкогольних напоїв. Також вони стають більш помітними після фізичного навантаження.

У міру свого розвитку до цих симптомів приєднується кровотеча з гемороїдальних вузлів, їх випадання після спорожнення кишечника, а больовий симптом посилюється. Особливо слід звернути увагу на такий симптом як поява слідів крові в процесі дефекації. Це один з найбільш страшних симптомів. Гемороїдальні кровотечі має ряд особливостей:

  • колір крові зазвичай червоний, іноді можуть бути невеликі згустки.
  • кров може бути як на калі, так і залишатися на туалетному папері.
  • Нелікований геморой, що супроводжується кровотечами загрожує розвитком анемії (зниженим рівнем гемоглобіну) через втрати крові. Тому на геморой слід звертати увагу на самих ранніх стадіях і не допускати його прогресування. Попередити геморой допоможе профілактика геморою та спеціальне харчування.

    Что касается выпадения геморроидальных узлов, то этот симптом также чреват серьезными осложнениями. На начальных этапах болезни – геморроидальные узлы заметны только при дефекации: они появляются и исчезают самостоятельно.

    Що стосується випадання гемороїдальних вузлів, то цей симптом також може мати серйозні ускладнення.На початкових етапах хвороби – гемороїдальні вузли помітні тільки при дефекації: вони з’являються і зникають самостійно.

    Надалі, вузли стають помітнішими, і після спорожнення кишечника їх доводиться «вправляти» руками в анальний отвір. У міру ослаблення судинної стінки гемороїдальних сплетінь, будь-яке напруженні (чхання, кашель, різкий рух, підйом сумки) може викликати випадання вузла. Більш того, такий вузол, що знаходиться зовні, в будь-який момент може ущемити, що супроводжується сильним болем і вимагає швидкого звернення до проктолога.

    Зрозуміло, ризик розвитку всіх цих неприємностей можна зменшити, якщо вчасно скористатися препаратом для лікування геморою.

    36_1e877c05e1f3728dd4c1a483cbc04117_small